به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر، سالانه 3000 ميليارد تومان به يارانه بنزين اختصاص مي يابد كه سهم تهران تقريبا برابر با همه شهرهاي كشور است. بر همين اساس به مجلس پيشنهاد شده معادل اين مبلغ به حمل و نقل شهري اجازه فاينانس داده شود تا بتوان ظرف مدت 5 سال از محل صرفه جويي در مصرف سوخت، به مرحله اي رسيد كه از سال ششم به بعد سوددهي حمل و نقل شهري آغاز شود.
بنابر اعلام مديركل حمل و نقل و ترافيك وزارت كشور، امسال بيش از يكهزار و 510 ميليارد ريال به قطارهاي شهري كلانشهرهاي مشهد، اصفهان، تبريز، كرج، و اهواز اختصاص يافته است.
به گفته دبير شوراي عالي ترافيك كشور، امروزه حمل و نقل به جاي رفاه جامعه، تهديداتي از قبيل مصرف زياد سوخت، هزينه سرسام آور تصادفات و تهديدهاي زيست محيطي را به كشورمان تحميل مي كند. به طوري كه از 600 هزار تصادف در كشور 80 درصد در شهرها رخ مي دهد، با اين وجود كه خسارت 20 درصد بقيه بيشتر است، اما اتلاف وقت و ناراحتي هاي روحي و رواني و زيانهاي ناشي از ترافيك بسيار زياد است...
وضعيت ترافيك تهران به قدري بغرنج است كه چندي پيش مدير بخش خدمات زيربنايي و انرژي بانك جهاني، از اين معضل به عنوان يكي از عجايب هفتگانه جهان نام برد و گفت: حجم خودرو هاي شخصي، نحوه غلط رانندگي و در مجموع وضعيت ترافيك در تهران آنقدر عجيب و غريب است كه آن را مي توان به عجايب هفتگانه افزود...
دكتر حسين رضوي افزود: ميزان افزايش روز افزون جمعيت كلان شهر تهران در كنار ورود فزاينده خودروها به شهر، ترافيك اين شهر را هرروز پيچيده تر از قبل و بالطبع كنترل آن را دشوارتر و مشكل تر كرده است.
اين كارشناس در عين حال، آمار ورود خودرو به تهران را با در نظر گرفتن محدوديت ظرفيت شبكه معابر شهري و اين كه تقريبا هيچ خودروي فرسوده اي از اين شهر از رده خارج نمي شود، در دنيا بي نظيردانست.
مدير بخش خدمات زيربنايي و انرژي بانك جهاني تاكيد داشت كه در هيچ نقطه از جهان اين حجم خودروي شخصي به صورت هم زمان در خيابانها تردد نمي كند كه شاهد اين وضعيت در تهران هستيم...
در حال حاضر تهران بدون ترافيك، معني و مفهوم خود را از دست داده و همگان با اين ويژگي پايتخت كشورمان را مي شناسيم. اما واقعيت اين است كه بايد كاري كنيم كه تهران از چنگ اين اختاپوس رها شود و بتواند چهره واقعي يك كلان شهر را به خود ببيند.
به گفته كارشناسان و صاحب نظران امر ترافيك و شهرسازي، بدون حمايت دولت هرگز نخواهيم توانست بر اين مشكل غلبه كنيم. زيرا سرمايه مورد نياز براي رفع اين معضل به هيچ وجه با اعتبارات و بودجه شهرداري همخواني ندارد و از همين رو اعضاي شوراي شهر تهران همواره بر سر اين موضوع با دولت فعلي بحث و جدل داشته و هيچگاه نتوانستند به توافق و تعامل دست يابند. اما با توجه به تغيير دولت در آينده نزديك و رويكرد رييس جمهوري كه خود تا چندي پيش مدير اين ابر شهر بوده ، تمام نگاهها به حل اين معضل در آينده نزديك دوخته شده است.
عضو كميسيون معماري و شهرسازي شوراي شهر تهران در نوزدهم بهمن سال گذشته ، گفته بود كه دولت بايستي همانند شهروندان تهران هزينه حضورش در پايتخت را بپردازد تا بتوان نسبت به رفع معضل ترافيك اميدوار بود. در همه كشورها دولت هزينه هاي حضور خودش در پايتخت را مي پردازد، در صورتي كه اين نگاه در كشور ما وجود ندارد. حضور انبوه وزارتخانه ها، سازمانها و ارگانهاي دولتي در پايتخت به هيچ وجه با ديگر شهرهاي كشور كه دولت هيچ حضوري در آنها ندارد قابل مقايسه نيست.
همچنين معاون فني و عمراني شهرداري تهران نيز اذعان داشته بود كه مسئله ترافيك تهران بدون حمايت دولت از طرحها و برنامه هاي شوراي شهر همچنان به قوت خود باقي خواهد ماند.
به گفته وي ، تا زماني كه مديريت بر سفرهاي درون شهري اعمال نشود و نتوانيم حجم سفرهاي درون شهري كه با استفاده از وسايل حمل و نقل همگاني صورت مي گيرد را از 30 درصد فعلي به 70 درصد برسانيم، معضل ترافيك همچنان ادامه خواهد داشت.
از سوي ديگر ، رييس شوراي شهر تهران نيز گفته براي اينكه به جنگ معضل ترافيك و تخريب محيط زيست در تهران برويم بايد سر منشاء اين مشكلات كه از جمله آنها ورود بي رويه خودروها است را شناسايي و ساماندهي كنيم.
مهدي چمران اذعان داشته كه در شهرداري تهران به رغم وجود مشكلات مالي، پروژه هاي زيادي اجرا شده و اگر منابع مالي تحقق مي يافت مي توانستيم پروژه هاي بيشتري را با سرعت بالا تقديم شهروندان كنيم.
اين اظهارات حاكي از آن است كه شهرداري تهران در اجراي برنامه هاي خود همواره تنها بوده و حالا اگر اين تعامل و همكاري بين مديريت شهري و دولت برقرار شود، مي توان به روزهاي بدون ترافيك سنگين در تهران اميدوار بود.
در واقع بايد منتظر نوع عملكرد و برنامه ريزي رييس جمهور آينده و شهرداري سابق تهران بود.
نظر شما